Aktuality

Agrární komora ČR spouští třetí sérii televizního cyklu Žijeme jídlem, který propaguje práci zemědělců

24-11 / 2023
Po dvou sériích televizního cyklu Žijeme jídlem z let 2021 a 2022 natočila letos Agrární komora České republiky volné pokračování, které...

Mistr Málek žije jídlem

01-12 / 2022
Cyklus pořadu Žijeme jídlem, přibližuje příběhy českých zemědělců a zpracovatelů a jejich každodenní, nikdy nekončící a přitom velmi...

Vepřové maso je stále základ

10-11 / 2022
Vepřové maso je v České republice nejoblíbenějším druhem masa. Ročně v tuzemsku odchováme až 1,8 milionu prasat a sníme až 575 tisíc tun...

Z českých potravin se stane luxus

01-11 / 2022
Čeští zemědělci, stejně jako všude na světě, jsou zvyklí čelit každoročně nejistotě spojené s vývojem počasí. To je něco, s čím se...

Vztah k přírodnímu hnojení půdy

14-09 / 2022
“Hlavní příčinou drahých umělých hnojiv jsou vysoké ceny ropy a zemního plynu, z nichž se vyrábějí. Válka na Ukrajině proto ještě urychlila...

Lokální produkce potravin je přínosná

08-09 / 2022
Spotřebitelé se při nákupu zemědělských a potravinářských výrobků i nadále rozhodují často podle ceny. Vhodnější alternativou je ale...

Typické české ovoce? Jablko

15-12 / 2021
S příchodem zimy je nejvyšší čas posílit svou imunitu. Mnoho lidí tento problém řeší návštěvou lékárny a zakoupením vitaminů. Vitaminy...

Tradiční brambory najdou využití i v moderní gastronomii

14-12 / 2021
Brambory tvoří základ jídelníčku. Jsou neuvěřitelně univerzální a skrývají více, než je o nich všeobecně známo. Každý Čech zkonzumuje...

Cibule je nedílnou součástí české kuchyně

14-12 / 2021
Představit si českou kuchyni bez cibule je doslova nemožné. Jedná se o stavební kámen většiny pokrmů. Cibule patří do základů omáček, do...

Inovace v mlékárenství mají rychlé tempo

30-11 / 2021
Chování českého spotřebitele se během pandemie výrazně změnilo, více dbá o své zdraví a mění nákupní chování. Tato změna nákupního...

Kuchařka Chili Ta Thuy zahájila turné u českých výrobců potravin

10-11 / 2021
Jak vznikají kvalitní české potraviny? Kdo jsou lidé, kteří se starají o to, abychom měli dostatek jídla na našich stolech? I na tyto otázky...

Letošní česká jablka jsou obzvlášť kvalitní

21-10 / 2021
Sklizeň jablek začala se zpožděním. Chladnější a pomalý nástup jara se sice odrazil na množství a datu česání, na kvalitu však vliv neměl....
Novinky - výpis všech