Průvodce Daniel navštívil, jako první společnost Agro Liboměřice, kterou reprezentoval pan předseda Jiří Vrzáček. V živočišné výrobě se tento podnik specializuje plně na chov českého strakatého skotu s vysokou produkcí mléka a masa dále pak na výkrm býků pro tuzemské zpracovatele i na vývoz.
V tomto díle jsme navštívili rodinný statek ve Stříteži nad Bečvou. Společně s majitelem společnosti Igorem Dobešem jsme se podívali, jak tento rodinný podnik chová skot, ovce, husy a bio kuřata. Měli jsme možnost vidět, jak žijí šikovní zemědělci, kteří své profesi oddaně věnují svůj čas, energii a nadšení.
Další krok směřoval do zemědělského družstva Bělčice. Společně s průvodcem Danielem jsme se podívali, jak z kvalitních surovin vznikají chutné masné výrobky. Pan ekonom nám také popsal, jak ve společnosti probíhá chov skotu a prasat. Předseda představenstva Karel Zeman nám dále představil podnikovou bioplynovou stanici a rostlinnou výrobu.
Průvodce Daniel se s kamerou zajel podívat i do společnosti DRUMO, kterou reprezentoval majitel firmy Vlastislav Klaška. Podívali jsme se, jak tato firma nedaleko od Brna a Přerova chová kuřata tak trochu jinak. Zjistili jsme, že prioritou firmy je produkce kvalitního drůbežího masa s maximálním důrazem na pohodu zvířat.
V tomto díle jsme navštívili společnost PROAGRO Radešínská Svratka, a.s. Tady jsme se podívali, jak společnost chová skot českého strakatého plemene a jak zde probíhá rostlinná výroba. Pan předseda Jaroslav Michal nám představil společnost a seznámil nás s legendou podniku – krávou Bertou!
Společně s průvodcem Danielem jsme se v tomto díle podívali do společnosti AGROTECH, s.r.o. Pan ředitel Jindřich Šnejdrla nás provedl po katastru společnosti. Podívali jsme se, jaká zvířata podnik chová a co se zde pěstuje. Na závěr nám pan ředitel představil bioplynovou stanici, kterou označuje za svou srdcovku a dítě.
Poslední zastávkou byla společnost ZOS Kačina. Tady jsme se podívali, jak ve společnosti probíhá rostlinná výroba, chov skotu a prasat, ale i vlastní prodej produkce, především zeleniny. Podívali jsme se také i do bramborárny a cibulárny. Během natáčení měl průvodce Daniel mimořádnou možnost se pomazlit i s čerstvě narozeným telátkem.