Jablečné čatní

Ingredience:

- 1 střední žlutá cibule 

- 2 jablka (ideálně kyselejší odrůda, např. Jonagold)

- Lžička muškátového květu mletého 

- Špetka skořice 

- Bobkový list

- Lžička mletého římského kmínu 

- Lžička mletého zázvoru 

- 50 ml přírodně fermentované sójové omáčky 

- 150 ml jablečného moštu 

- 100 ml octa balsamiko 

- 2 lžíce datlového sirupu

- 1 lžíce třtinového cukru

- Olej 

- Sůl

Dále budete potřebovat:

  • Chléb

  • Humus

Postup:

Na pánev hodíme půlměsíčky cibule a necháme je zkaramelizovat dozlatova. Přidáme olej a opečeme si na něm krátce římský kmín asi 2 minuty. Díky tomu olej nasákne aromatem kmínu. Oloupeme jablka a nakrájíme na půlměsíčky. Vložíme k cibuli, přidáme třtinový cukr, špetku soli, muškátový květ, mletý zázvor a lehce zarestujeme. Nalijeme jablečný mošt, přidáme bobkový list a povaříme 5 minut. Potom přilijeme ocet balsamiko a necháme ocet vyvařit. Následně přidáme sójovou omáčku, datlový sirup a zamícháme. 

 

Chléb si opečeme dokřupava na pánvi, natřeme silnou vrstvou hummusu a navrch dáme naše cibulové čatní. 

< zpět na recepty

Jablečné čatní
Modul: Recepty